Wonen aan de Baambrugse Zuwe

Op het terrein van het iconische café-restaurant en hotel De Plashoeve realiseert JeeGee Vastgoed het nieuwbouwproject: ‘Waterfront Vinkeveen’. Een unieke plek aan de Baambrugse Zuwe, omringd door het water van de Vinkeveense Plassen. Het ontwerp voor dit nieuwbouwproject wordt in nauwe samenspraak met (direct) omwonenden gemaakt. Zo komen wij samen tot een invulling die past bij de wensen van de omgeving en de behoeften van deze tijd.

Denk mee

‘Zwarte zwanen die gracieus voorbijzwemmen. Een omgeving die nooit verveelt’

Een unieke plek aan het water

Zoals de projectnaam doet vermoeden, wordt het nieuwbouwproject aan de Baambrugse Zuwe omringd door water. Waterfront Vinkeveen wordt een plek die rust en ruimte ademt. Mistige ochtenden waar de zon langzaam doorheen breekt. Een frisse duik in het heldere, verkoelende water. Zwarte zwanen die gracieus voorbijzwemmen. Een omgeving die nooit verveelt.

Interesse

plashoeve-midden2.jpg
plashoeve-rechts2.jpg
210406_fotos-plashoeve-53a.jpg

Het terrein

Waterfront Vinkeveen wordt gerealiseerd op het terrein van café-restaurant en hotel De Plashoeve.
Een iconische plek waar veel herinneringen liggen.
Ondertussen is het terrein echter verouderd. Tijd dus voor een nieuw plan dat recht doet aan de allure van de Baambrugse Zuwe.
Onderdeel van de herontwikkeling zijn niet alleen het café-restaurant en hotel, maar ook de jachthaven
met steigers en ligplaatsen en het parkeerterrein.

Ton Mulleners
Mulleners + Mulleners Architecten

Aan het woord: Ton Mulleners,
Mulleners + Mulleners Architecten

Aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen staan café-restaurant en hotel De Plashoeve, schitterend aan het water van de Vinkeveense Plassen. Als architect heb ik de opdracht om de typische stijl van de voorgevel van De Plashoeve terug te laten komen in het complete ontwerp, het parkeren structureel op te lossen en te verbeteren en ruimtelijke kwaliteit toe te voegen voor de gehele omgeving.

We zullen de wensen van de omgeving zo goed mogelijk in het ontwerp verwerken. We streven naar een bouwhoogte van maximaal drie lagen en willen een natuurlijke verbinding maken tussen wonen en de natuur.

Laatste nieuws

Meer lezen